Home

Beurzen open......

Oudere lezers zullen deze aanhef direct afmaken: Beurzen open, dijken dicht.  Dit was ooit de slagzin uit 1953 voor de eerste nationale inzamelingsactie voor de slachtoffers van de grote watersnoodramp in Zeeland. Een enorm bedrag was het resultaat.

In een eerder nummer van De Kijker schreef ik over mijn bewondering voor de vele vrijwilligers, die belangeloos hun tijd geven om de senioren van Culemborg pretjes en uitstapjes te bezorgen. Ik verwerkte in mijn lofzang een oproep tot een financiële ondersteuning, waaraan ruimhartig gevolg werd gegeven.

Veel bedrijven en ondernemingen hebben het moeilijk vanwege de coronacrisis en Stichting Senioren Collectief Culemborg (SSCC) vormt daarop geen uitzondering. Adverteerders, de kurk waarop De Kijker drijft, haken af. Het heeft natuurlijk weinig zin om een advertentie te plaatsen voor een gesloten winkel. Ergo, de SSCC is een mager scharminkel geworden zonder vet op de botten. Een reden dus om weer de hulp van de lezers in te roepen. Ik heb daarvoor een aardige suggestie: op 23 januari 2021 ontving ik tot mijn verrassing een bedrag van € 16 meer aan AOW. Wanneer nu alle AOW’ers dit extraatje (of een veelvoud hiervan), overmaken op rekening NL58 RABO 0308 6178 00 van SSCC onder vermelding “Voor het vet”, dan komt er weer wat vet op de SSCC-botten. Onnodig te zeggen dat donaties van niet-AOW’ers ook van harte welkom zijn.

Dan kunnen we ook zeggen:

BEURZEN OPEN, DE KIJKER IN DE BRIEVENBUS

Beurzen

>> Terug naar Verhalen.  klik op pagina


     Uitverkocht.