Voorwoord
                                         
VOORWOORD

Heel lang geleden, in de tijd dat ik nog jong en mooi was, (nu ben ik alleen nog maar mooi) heb ik een door P.J.J. Mounier (1888-1963) geschreven cursus Toegepaste Psychologie van het toenmalige SUCCES Instituut in Den Haag gevolgd. Van deze cursus heb ik in mijn persoonlijk leven veel geleerd heel veel plezier gehad. De cursus heeft mij zelfvertrouwen gegeven en de weg naar succes geopend. De eerste jaren keek ik regelmatig in de syllabi maar na verloop van tijd verminderde dit tot het moment dat de cursus in mappen op de zolder werd opgeborgen. Heel veel later toen, naar aanleiding van één van mijn columns, een lezer mij om nadere inlichtingen vroeg. Dit was het moment om de zolder eens op te gaan en het stof van de mappen te vegen. Opnieuw werd ik geboeid door de lesstof en ik besloot de lessen op mijn website te plaatsen. Regelmatig kwamen er reacties en allemaal met dezelfde vraag: “Waarom maak je er geen boek van?” Omdat ik geen kennis had (en nog niet heb) van auteursrechten (de lesstof was in principe het geestelijk eigendom van wijlen de heer Mounier) ben ik nooit op het voorstel ingegaan.

Na lang aarzelen ben ik toch voor de vele verzoeken gezwicht met de bijgedachte dat de leerstof voor vele ambitieuze mensen een hulp tot succes zou kunnen zijn. Bovendien is de oorspronkelijke tekst door mij op veel punten aangepast en gemoderniseerd.

Een woord van dank voor mijn oude vriend Jan van Eijs voor zijn waardevolle aanwijzingen en correcties mag zeker niet ontbreken.

Ik hoop van ganser harte dat de lezers er net zo veel inspiratie uit zullen putten als ik in mijn tijd heb gedaan.

Richte Lommert.
e-mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. klik op pagina


     Uitverkocht.